Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ochrana nábytku proti kočičím škrábancům

Ochrana nábytku proti kočičím škrábancům


undefined

Pořídili jsme si kotě! A potom nový nábytek do dětského pokoje. To je velmi špatná kombinace! :-) Kdo má doma podobnou "šelmu" s drápky, určitě ví, co takové drápy dokážou udělat s měkým dřevem nového "masivu". :-( Protože naše kočka vůbec neposlouchá (to asi žádná) a na tresty nic nedá, nezbylo mi než vymyslet, jak zachránit nový nábytek.
Celou nohu palandy jsem omotala bavlněnou prádelní šňůrou, hodně utahovala a srovnávala. Kočka si sice myslí, že je to její nové škrabadlo, ale já vím, že dřevo pod provazem už je ochráněné! Nevypadá to tak strašně a určitě se dá použít třeba i sysalový provaz nebo něco podobného. Nepřilepuje se to, drží to velmi dobře a až provaz odstraníme, nábytek pod ním zůstane neporušený.
Třeba se můj nápad bude někomu hodit! Určitě by se daly omotat třeba i dřevěné schůdky nebo boční prkna. Nám však kočka "jde" jen po této noze palandy.




Tady jsou vidět škrábance od kočky.


Tady je vidět, jak omotávám a utahuji.


Detail postupu v místě, kde se nedá provaz obtočit dokola. Na "bočnice" jsem omotala pomocný provaz, který omotávám sem a tam až do místa, kde můžu pokračovat "dokola". Snad je to trochu jasné. :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 199279
Měsíc: 1349
Den: 59