Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návod na výrobu psí boudy dřevěný

Návod na výrobu psí boudy




Rozhodla jsem se ušetřit nějakou tu kačku za koupi nové boudy a tak jsem jí iudělala sama. třeba to někomu pomůže.
Bouda je zateplená vatou ISOVER 6cm.Rozměry-výška 85cm vzadu a 65cm vpředu.Ložnice 64*83cm,předsíňka 44*83cm. Boudička je pro labradorku,podle toho jsem volila rozměry.Bouda má vždy být spíš menší,aby jí pejsejk mohl v zimě vyhřát vlastním dechem.A také podle zkušeností spozusty lidí,psi se cítí lépe v menší boudičce než v obrovské..
Tenhle typ boudy se na netu šplhá někdy až k deseti tisícům:-((




Na základnu jsem zvolila zbytky trámů 8*10cm.Udělala obdélník a do středu dala ještě jeden trámek a spojila kovovými rohy.na to deska ze dřevotřísky či OSB-záleží co je u vás levnější,nebo co máte doma. Na to jsem postavila a přivrtala na kovové rohy 6 trámků.


přivrtala k trámkům boční desky a do středu dala ještě lištu k přivrtávání prken. PRKNA JSOU Z ROZDĚLANÝCH PALET-TAKLŽE ÚPLNĚ ZDARMA:-) vytahala jsem z nich hřebíky a opracovala elektrickým hoblíkem. Jedno po druhém jsem přišroubovala na tři šrouby k trámkům.Vnitřní prostor vycpala vatou. nakonec prkna sežízla přímočarou pilkou. Tak jsem udělala obě boční strany.


na téhle fotce nemám ještě ty dva trámky,které jsou uprostřed vpředu a vzadu.zase jsem koupila dvě desky-přední a zadní,přivrtala k trámkům a k bočním deskám přidělala kovovými rohy. Dovnitř jsem vložila desku na přepážku,do které jsem vyřízla přímočarou pilkou otvor pro vchod do ložnice..


Tady je už bouda zvenku natřená.POZOR-jeden bok by měl být trošku níž než druhý,protože pak na ten jeden bok přidělám prkno,aby mi drželo střechu! Ale jednodušší asi bude,když se to udělá z té středové lišty..To mě napadlo až po dokončení:-) Natírala jsem lazurou Luxol Extra mahagon. Přepážku jsem zateplila stejným způsobem jako boky.zvrchu vždy dala prkno,aby se zakryla vata a utěsnila stěna.

undefined
Vnitřek jsem vůbec nenatírala-myslím,že by to Míně vadilo.Přeci jen ta barva smrdí i když je zaschlá. na střechu jsem koupila také dřevotřísku. přidělala velké panty a přivrtala k boudě. na střeše bude zelený šidel-ten zatím ještě nemám. zatím jsem jí také natřela,aby byl pod šindelem základ.na střechu zespudu ještěnalepím polystyren,aby byla zhora zateplená.Zespodu se bouda zateplí nalepením polystyrenu přímo pod podlahu.


Do ložnice jsem dala folii co se dává pod plovoučky-pěkně hřeje:-)A na to jsem přivrtala koberec,aby to Mína nevytahala:-) Boudu je lepší postavit na cihly nebo trámy,any nestála ve vodě,když v zimě nasněží.


Tak a ještě přidělat dřevo na bok a špalíček zespodu na střechu,aby držela,když budete boudu čistit. ještě asi přidelám zespodu na střechu,po obvodu boudy-tam kde doléhá, nejakou izolaci,co se dává třeba do oken,aby těsnila i tam..


Míně se v boudě moc líbí.Spala tam celou noc:-) Celkově vyšla bouda : izolace-vata-balík 500,. (z toho mi zbyla půlka,takže jsem ještě za 250,. prodala) takže 250,. desky cca 1000,. šrouby,rohy 400,. Luxol 120,. Ostatní jsem měla,či psobírala po známých. ten šindel zbyl tchánovi.Ale kdyžtak je lepší domluvit se s někým kdo taky bude dělat boudu,protože ten balík za 500,. vystačí na dvě boudy akorát. takže 1770,. To je myslím na boudu 1+1 pro labradora,zateplenou na 6cm supr cena! ještě jsem viděla na netu za 199,. taková jako lamelová dvířka přímo na boudy,neco jako když se tam pověsí deka,ale vypadá to lépe:-) takže myslím,že naše Mína bude mít v zimě v boudičce teplíčko:-)

undefined
To koukáte co?! :-))))) Pac a pusu Mína:-)


A tady je bouda i s šindelem.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Trojberová

(Zuzu, 22. 11. 2014 8:08)

Kdybi tam byli obrazky bylo by to lepší no zkopírovat to je lechkí ale přidat tam fotku to je problém že

nikde nejsou žádné fotky

(zlínsko, 21. 5. 2014 20:43)

nikde nejsou žádné fotky - :-( tak že škoda..nebo průser ..nooo

...

(Len, 27. 5. 2012 20:41)

je pěkný že jsi na netu zkopírovala nějaký návod ale chtělo by to aby jsi k tomu dala i fotky když tam mají být :D

 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 200377
Měsíc: 1281
Den: 58